چارلز هنری داو اسطوره ی بازارهای مالی

در سال 1882 چارلز داو به همراه شریکش ادوارد جونز کمپانی داوجونز را تاسیس کردند. در آن سالها او نظریاتش را در قالب مقالاتی برای مجله وال استریت ارسال می کرد و امروزه پس از گذشت حدود یک قرن اغلب تحلیلگران تکنیکی و محققان بازار سرمایه عقیده دارند که پایه و اساس آنچه که امروزه به عنوان تحلیل تکنیکال شناخته می شود در واقع همان نظریه هایی است که در آن سال ها توسط داو ارایه شده اند.

امروزه بیشتر تحلیلگران تکنیکی با مبانی نظریات داو آشنایی دارند. نظریات او حتی با وجود دخالت تکنولوژی پیچیده ی کامپیوتر و پیشرفت هایی که در علم تحلیل تکنیکال رخ داده است همچنان پایه و اساس مباحث تحلیل تکنیکال را تشکیل می دهد.
در سوم ژوئن 1884 نخستین (میانگین) شاخص بازار سرمایه که از میانگین قیمت نهایی یازده شرکت به دست آمده بود توسط داو منتشر شد . از این تعداد ، 9 شرکت مربوط به صنعت راه آهن و 2 شرکت مربوط به کارخانجات تولیدی بودند.
داو دریافته بود که میانگین قیمت پایانی سهام شرکت ها می تواند مبنای خوبی برای تشخیص وضعیت اقتصادی کشور باشد.
در سال 1897 داو این شاخص را به دو قسمت تقسیم کرد که یکی شاخص دوازده شرکت صنعتی و دیگری شاخص بیست شرکت مربوط به راه آهن بود.
بیست و یک سال بعد ، در سال 1928 تعداد شرکت های موثر بر شاخص صنعت به 30 عدد رسید.
در ادامه ی این مسیر وال استریت ژورنال شاخص های متعددی را ارایه کرد .
یکصد سال بعد پس از انتشار نخستین نظریات داو انجمن تحلیلگران تکنیکی جام نقره ای به نام گورهام را به پاس تلاش ها و خدمات چارلز داو در زمینه تحلیل تکنیکال به کمپانی داوجونز تقدیم کرد.
شاخصی که او ارایه کرد امروزه به عنوان دماسنح وضعیت بازار سرمایه و نمایشگر تغییرات این بازار به کار می رود و با گذشت 80 سال از مرگ او این شاخص به عنوان یک ابزار ضروری توسط همه ی تحلیلگران تکنیکی استفاده می شود ، بله نام این شاخص شاخص داوجونز بازار سهام ایالات متحده است.
متاسفانه چارلز داو هرگز نظریاتش را در قالب یک کتاب ارایه نکرد و همه ی آنچه از او باقی مانده مقالاتی است که یک قرن پیش برای رفتار بازار سرمایه برای مجله وال استریت نوشته است.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.